Gemeenteraad 24 februari 2022

Op 7 maart 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

De meerderheid vond het niet nodig om in januari een gemeenteraad te laten doorgaan omdat er te weinig agendapunten waren … Nochtans kunnen wij een aantal grote punten aanhalen waar dringend werk van dient te worden gemaakt: Masterplan Groene Meersen (waarvan al 3 jaar wordt gezegd door de meerderheid dat ze er mee bezig zijn), herziening van het inmiddels 10 jaar oude mobiliteitsplan waarvan een aantal knelpunten nog niet werden aangepakt of dode letter zijn gebleven.

De agenda voor de gemeenteraad van februari had dan ook niet veel om het lijf. Tot overmaat van ramp doet het merendeel van de micro’s in de raadzaal het nog steeds niet. De micro’s van burgemeester en schepenen daarentegen functioneren naar behoren …

Het punt betreffende de aanstelling van een plaatsvervangend vertegenwoordiger beheerscomité interlokale vereniging Vloethemveld zorgde toch voor wat animo. Een eerdere vraag aan alle fractieleiders om een kandidaat aan te duiden, bleef vanuit de fractie CD&V-Nieuw onbeantwoord. Dit was de administratie niet ontgaan, waarop aan de meerderheidsfractie nogmaals de vraag werd gesteld om een kandidaat naar voor te schuiven. Het antwoord van de fractieleider kwam rijkelijk ná het verstrijken van de deadline. Vanuit de Groen-fractie kwam de uitdrukkelijke vraag om dit punt –terecht - uit te stellen naar de volgende gemeenteraad. Fractieleider Timmerman klopte zich ‘mea culpa’ op de borst en wrong zich in allerlei bochten om zijn vergetelheid toch maar enigszins te vergoelijken.

Tijdens de agendapunten over het retributiereglement betreffende de gemeentelijke uitleendienst, werd nogmaals duidelijk dat het schepencollege de adviesraden stiefmoederlijk behandelt. Raadslid Eddy De Wispelaere gaf aan dat een aantal adviesraden hun ‘voorwaardelijk’ akkoord hadden gegeven en vroeg de betrokken schepenen naar hun schriftelijke reacties op de bemerkingen vanuit de diverse raden. Nog volgens Eddy De Wispelaere moet een sterk verenigingsleven gestimuleerd worden door de gemeente. Hij verwijst hierbij expliciet naar culltuur- en jeugdverenigingen die niet over grote fondsen/infrastructuur beschikken.

Raadslid De Wispelaere gaf nog maar eens te kennen dat de aankoop van het mobiel podium, met centen van de Vlaamse overheid  bedoeld voor coronasteun voor jeugd-, cultuur en sportverenigingen, een onverantwoorde investering is geweest. Niet elke vereniging heeft voldoende fondsen om zomaar 750 € op te hoesten om dit podium te huren. De vraag blijft: welke vereniging heeft feitelijk gevraagd naar de aankoop van zo’n podium? En als de vraag er was, waarom werd dit dan niet opgenomen in het meerjarenplan?

Raadslid Eddy De Wispelaere diende een vraag in betreffende het knooppunt Heidelbergstraat, Stationsstraat, Autobaan. Een aantal jaren geleden was er sprake van een uitwijkstrook (verkeer komende van Autobaan naar Heidelbergstraat). Volgens schepen Dehaemers werd dit eerder al voorgelegd aan het AWV, maar deze zijn nog wachtende op Infrabel om de spoorweg te verbreden.

Wij hopen op een vollere agenda in maart!

Heb jij vragen of opmerkingen ? Contacteer ons via https://zedelgem.n-va.be/stel-je-vraag

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is