Gemeenteraad 22 september

Op 29 september 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Terug enkele punten van afgelopen gemeenteraad. Na de stoeltjeswissel bij Vlaams Belang kreeg de korpschef van de politiezone het woord om de bijdrage die de politiezone van de gemeente vraagt voor 2023 te verdedigen. Daarbij waren we opnieuw getuige van technisch geklungel bij het opstarten van een overzichtsfilmpje van de politiezone. Trouwens, de micro’s functioneren nog steeds niet naar behoren…

Via OVAM worden binnenkort een aantal vaststellers in de strijd tegen zwerfvuil gratis ter beschikking gesteld van de gemeente Zedelgem, en dit tot medio 2024. De GAS-boetes voor overtreding wordt vastgesteld op 70 euro. Een positieve zaak.  Raadslid Jean-Pierre De Groodt stelde de vraag waarom hier niet eerder werk werd van gemaakt. Ons raadslid ging zelfs een stapje verder en stelde voor om ook op te treden als sigarettenpeuken op de grond gegooid worden (naar analogie van bvb. Kortrijk). Het ter beschikking stellen van peukendoosjes kan daar bij helpen (zoals bvb. hondenpoepzakjes gebruikt worden). Schepen Naessens zei dat dit kon bekeken worden.

Bij het punt over de toekenning van een nieuwe straatnaam voor een zijstraat van de Collevijnstraat kwam raadslid De Groodt eveneens tussen. Onze fractie betreurt dat er opnieuw niet gekozen werd voor een vrouwennaam, maar begrijpt de tegenargumentatie. Het voorstel ‘De Sluynse’ (volgens het Vlaams woordenboek : een vrouw van lichte zeden, een vod) dat op tafel lag, heeft een vrij negatieve connotatie, waardoor onze fractie een tegenvoorstel deed met de namen ‘Kleine Collevijnstraat’ of ‘Kappelletje’. Na een korte schorsing van de gemeenteraad gaf schepen Dehaemers aan dat de naam ‘De Sluynse’ behouden blijft. De toekomstige bewoners zijn bij deze gewaarschuwd …

Bij de toelichting over het charter tussen Interlokale vereniging Vloethemveld en Vloethemveld vzw, vroeg raadslid De Groodt hoe ver het staat met de serieuze vochtproblemen die destijds werden vastgesteld in het kamphuis. Volgens schepen Naessens werd alles hersteld en werden de kosten hiervoor gedragen door ANB. Daarnaast stelde raadslid De Groodt zich eveneens de vraag waarom er geen voorziening wordt getroffen om toiletten te posteren op de parking van het POV, waar (school)bussen met bezoekers dienen te parkeren, om wildplassen tegen te gaan. Volgens schepen Naessens is de sanitaire voorziening in het kamphuis toereikend.

Schepen Dehaemers fietste mooi om de vragen heen van raadslid De Groodt in verband met de visienota regionaal mobiliteitsplan van de vervoerregio Brugge door aan te geven dat het hier een ‘kennisname’ betreft en dat vragen gesteld dienden te worden op het infomoment dat recent plaats vond. We ‘mogen’ onze vragen bezorgen aan de algemeen directeur, die ze zal doorsturen aan de vervoerregioraad. Dit keer mochten geen vragen gesteld worden, vorige keer was de schepen niet aanwezig op de gemeenteraad, en de voorafgaande gemeenteraad vroeg de schepen om antwoord op onze vragen uit te stellen omdat hij/zijn ambtenaar in verlof waren. What’s next?

 

OCMW raad 

Bij de princiepsbeslissing tot afstoting van het dienstenchequebedrijf voor huishoudelijke hulp, stelde raadslid De Groodt een aantal vragen in verband met het behoud van de arbeidsvoorwaarden en de sociale rol van het poetspersoneel. Alsook gaf hij aan dat het belangrijk is dat het personeel geografisch in dezelfde regio ingezet blijft. Volgens schepen Goes wordt alles voldoende doorgesproken met de vakbonden en de kandidaat overnemers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is