European Disability Card (EDC)

Op 20 februari 2021

Het European Disibility Card is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot sport, cultuur en andere zaken bevordert. Het is een officiële kaart die uitgereikt wordt door de Belgische instellingen bevoegd voor personen met een handicap. Deze kaart is gratis voor de personen met een handicap.

Met de European Disability Card (EDC) kan je bij de deelnemende partners (musea, pretparken, toeristische verblijven…) genieten van bepaalde maatregelen om je bezoek te vergemakkelijken (kortingen, brochures in eenvoudige taal, vlottere toegang tot attracties, assistentie, gespecialiseerde gidsen,...). 

N-VA Zedelgem vraagt bij monde van Marnix Decloedt dan ook aandacht voor deze kaart en bij uitbreiding dus ook voor personen met een handicap. Het probleem zit echter in het feit dat deze kaart te weinig gekend is bij verschillende hulpdiensten. Het is nochtans van levensbelang dat hulpdiensten weten wat zo'n kaart inhoudt, want het kan een tussenkomst makkelijker maken. Op die manier zijn hulpdiensten beter geïnformeerd. Er werd Marnix gevraagd om de EDC bekend te maken bij politie het Houtsche. Vrijwel meteen werd dat dan ook door hen breed gecommuniceerd en alle collega's ingelicht. Website werd aangepast, er kwam een bericht op Facebook, ... Waarvoor onze dank! (https://www.politie.be/5447/nieuws/european-disability-card-edc)

Nu in Coronatijd is deze kaart belangrijk voor de persoon met een beperking, zeker lange wachtrijen aan winkels enz.., kan een probleem zijn. De EDC kaart is het bewijs van handicap, want een handicap is niet altijd zichtbaar.

Meer info:

https://www.facebook.com/EDCEuropeanDisabilityCard/

https://eudisabilitycard.be/nl

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is