Gemeenteraad 28 maart 2019

Op 1 april 2019

Vanaf deze maand zal iedere maand een verslag over de tussenkomsten van N-VA Zedelgem op de gemeenteraad online komen. Hiermee willen we iedereen op de hoogte brengen wat er allemaal besproken wordt en hoe N-VA Zedelgem daarover denkt. Vragen, suggesties of opmerkingen zijn steeds welkom!

 

  • In de nota’s voorafgaand aan de gemeenteraad staat dat een adviesraad lokale economie voorlopig niet aan de orde is. Wij hebben de reden gevraagd waarom die adviesraad niet opgericht zou worden. Blijkbaar werd voorlopig enkel beslist over de verplichte adviesraden. De beslissing over een adviesraad lokale economie zal dus later vallen, wij zijn alvast voorstander en kijken uit naar de realisatie hiervan.

 

  • In Aartrijke wordt een huis aangekocht door de gemeente in de L. Devischstraat. In de ontwerpakte staat dat de aankoop bedoeld is om administratieve en technische diensten daar te huisvesten. We vragen ons af wat de bedoeling daar precies van is aangezien de administratie van het voormalig OCMW kantoor in Aartrijke onlangs overgebracht werd naar het gemeentehuis in Zedelgem? Blijkbaar gaat het om een fout in de ontwerpakte en zal dit aangepast worden. We volgen het op…

 

  • Ook hebben we enkele vragen gesteld als het ging over het kunstgrasveld voor het voetbal in Zedelgem. Raadslid Ann Pattyn vroeg zich af of dit kadert in een ruimer toekomstplan van de Groene Meersen en of er al contact geweest is met de tennisclub? Ook vroeg ze zich af of het niet opportuun is om meteen de verkommerde douches en kleedkamers van de barak bij de tennis te vernieuwen tijdens dit project? Het antwoord was dat dit wel aan de orde is, maar dat dit (nog) niet opgenomen werd in dit project. Deze 2 punten kwamen aan bod in een schepencollege naar aanleiding van de aanleg van het kunstgras. Daarbij werd gesteld dat er met tennis Zedelgem en Veldegem zou moeten samen gezeten worden en stond ook dat het dringend nodig is om de kleedruimtes en douches te herstellen. We waren vooral benieuwd naar het antwoord op de vraag wat het schepencollege precies bedoelt met: ‘We zouden de intentie kunnen tonen dat we hier iets willen realiseren, zonder daarbij effectief over te gaan tot realisatie.’ Schepen Verhaeghe kon daar niet meteen op antwoorden en zal dat onderzoeken en later uitgebreid op antwoorden. Wij zijn alvast benieuwd.

 

  • Er werd een reglement goedgekeurd tot erkenning van Zedelgemse opvanginitiatieven. Op de vraag wat in het reglement verstaan dient te worden onder “voldoende kwalitatief en pedagogisch opgeleide begeleiding” moest bevoegde schepen Verhaeghe het antwoord schuldig blijven. Eveneens kwam er geen antwoord toen raadslid Ann Pattyn vroeg hoe, wanneer en door wie er controle zal uitgevoerd worden. De belofte kwam dat dit gedetailleerder zal uitgewerkt worden…

 

  • Als laatste kwam er een voorstel van gemeenteraadslid Ann Pattyn namens onze fractie over stickers van ‘Parkeer en Zorg’. Dat is een initiatief waarbij bewoners stickers kunnen kleven op hun poort of oprit waarmee ze toestemming geven aan dokters of andere verpleegkundigen om kort te parkeren voor hun huis. Zo moeten die mensen niet eindeloos zoeken naar parkeermogelijkheden en kunnen hulpbehoevenden sneller geholpen worden. Schepen Dehaemers zal dat meenemen naar de Verkeerscommissie die nog steeds niet geïnstalleerd is. We kijken uit naar een snelle goedkeuring/implementatie van ons voorstel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is