Gemeenteraad 27 februari 2020

Op 5 maart 2020

Fijn te merken dat de schepen van Financiën opmerkingen van onze fractie over de vorige kwartaalrapportering ter harte heeft genomen. De tabellen zijn nu een stuk duidelijker, waardoor verkeerde interpretaties niet langer mogelijk zijn.

Bij de goedkeuring van de statuten van Ginter 2020-2025 vroeg onze fractieleider Eddy De Wispelaere aan de schepen van Cultuur toelichting bij de vergoeding die door de gemeente moet neergeteld worden voor een ‘extra externe’ werkkracht, en dit ondanks eerder negatief advies van de administratie. Hierop antwoordde de schepen dat de voordelen pas later in het jaar duidelijk zullen worden. Onze fractie zal eind dit jaar de balans opmaken…

De lastvoorwaarden en gunningswijze voor een ‘raamovereenkomst vernieuwing voetpaden gedurende 4 jaar’ werd goedgekeurd. N-VA-raadslid Jean-Pierre De Groodt vroeg zich hierbij af wie de onkosten betaalt in geval van inschattingsfouten en foute aanleg (cfr. Lantaarnpaal midden het voetpad bij heraanleg in De Linde). Volgens bevoegde schepen staat iedere partij in voor eigen tekortkomingen.

Onze fractie diende een vraag in met betrekking tot de heraanleg van een nieuw fietspad in de Oostkampse baan/Loppemstraat.  Raadslid De Wispelaere vond het vreemd dat het Oostkamps traject opgenomen was in de door de Provincie opgestelde lijst van aan te pakken fietspaden, terwijl het stuk naar Zedelgem helemaal niet vermeld werd. Volgens schepen Dehaemers was gemeente Zedelgem van meet af aan betrokken bij de besprekingen. Nog volgens de schepen was de agendering hiervan op de gemeenteraad in Zedelgem nog niet gebeurd omdat dit in Oostkampse gemeenteraad op eerdere onvolledige wijze is gebeurd, en ze de inwoners van Oostkamp niet wilden schofferen  … 

Daarnaast kwam van uit onze fractie ook een vraag in verband met een schepen van Dierenwelzijn. De gemeente Zedelgem werd uitgenodigd in het Vlaams Parlement op de dag van de schepenen van Dierenwelzijn. De betrokken schepen stuurde zijn kat, nochtans waren er 114 aanwezigen … Volgens schepen Dehaemers was het programma weinig boeiend of uitdagend, en is de titel niet belangrijk, maar wel het feit dat Zedelgem een diervriendelijke is. ‘Diervriendelijk’ ingeven in de zoekfunctie op www.zedelgem.be levert in ieder geval geen resultaten op. Nog volgens raadslid De Wispelaere getuigt het van weinig respect dat de schepen niet aanwezig was. Helaas iets waar hij al vaker op werd betrapt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is