Gemeenteraad 26 september 2019

Op 30 september 2019

De gemeenteraad raakt stilaan op kruissnelheid. Onze raadsleden deden ook dit keer een aantal relevante interventies. Een overzicht.

 

  • Kennisgeving huishoudelijk reglement cultuurraad : op de vraag door raadslid Eddy De Wispelaere aan de schepen van cultuur welke wijzigingen er werden aangebracht ten opzichte van het vorig reglement, kon deze hierop geen antwoord geven.
  • Intergemeentelijke samenwerking Ginter : raadslid De Wispelaere stelde vast dat het schepencollege de jaarlijkse bijdrage wil verhogen van 6.790 naar 11.317 euro terwijl deze intergemeentelijke samenwerking nog geen enkele aantoonbare meerwaarde heeft geboden voor onze gemeente. Oostkamp stapte daarom eerder al uit Ginter. Daarenboven werd voorafgaand aan de beslissing door het schepencollege geen enkel advies ingewonnen. Noch intern, noch extern. De cultuurraad werd bijgevolg compleet gepasseerd. Op de vraag van ons raadslid om dit punt uit te stellen zodat de nodige adviezen konden ingewonnen worden, werd dit door de meerderheid weggestemd…
  • Oppositieraadslid Martine De Meester van Groen had een vraag ingediend met voorstel tot het realiseren van een inclusief speelplein op elke deelgemeente. N-VA heeft de vorige legislatuur ook al diverse keren aangedrongen om op elke deelgemeente een speelpleintje te voorzien. Het voorstel om dit inclusief te maken, gaat nog een stap verder. Het voorstel werd door de meerderheid unaniem verworpen. Vreemd om dit vast te stellen, vooral in de wetenschap dat een aantal van de raadsleden van de meerderheid actief is in de witte sector… De schepen gaf te kennen dat er initieel “iets” zal gerealiseerd worden aan de Groene Meersen, zonder verdere details te geven.
  • Raadslid Jean-Pierre De Groodt formuleerde een opmerking over de lamentabele staat van het wegdek van de Ossebilkstraat in Aartrijke. Lokale bewoners organiseerden in het verleden al enkele (ludieke) acties, maar vonden nog geen gehoor bij het gemeentebestuur. De bevoegde schepen bleef onbewogen en verwees het punt naar de verkeerscommissie. Benieuwd of we hier iets van zullen terugvinden in de verwachte meerjarenplanning ! Voorafgaand aan de gemeenteraad werd trouwens door bewoners van die straat een petitie afgegeven.
  • De schoolstraten werden in alle Zedelgemse woonkernen vóór aanvang van het vorig schooljaar ingevoerd. In Veldegem is dit echter nog niet volledig gerealiseerd. Raadslid Ann Pattyn vroeg zich af waarom dit, na aanvang van een nieuw schooljaar, nog niet in orde werd gebracht. De schepen in kwestie repliceerde hierop dat deze vraag eigenlijk “bezigheidstherapie” was en verwees de vraag naar de verkeerscommissie. Daar voegde hij aan toe dat ons raadslid maar had moeten aanwezig zijn op de recentste vergadering van de verkeerscommissie. Helaas kon Ann niet aanwezig zijn om familiale redenen. Toch wel raar om dergelijke uitspraak te horen uit de mond van een schepen die de aflopen legislatuur als o.a. schepen van sport nauwelijks een handvol keren aanwezig was op de vergaderingen van de sportraad…

De N-VA fractie houdt de vinger aan de pols !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is