Gemeenteraad 26 oktober

Op 5 november 2023, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Het wonder is geschied! Na jaren gesukkel met de micro’s in de raadzaal, werden de nieuwe exemplaren geïnstalleerd. Driewerf hoera!

Na het gebruikelijke rondje aanduidingen van vertegenwoordigers voor de algemene vergadering van een resem intercommunales, lichtte schepen Timmerman het advies toe van de gemeente in zake het GRUP betreffende het Ventilusproject. Onze fractie sluit zich aan bij de bezorgdheden van dit advies.

Ook de kerkfabrieken hadden nog eens hun huiswerk gemaakt, waaruit bleek dat hier en daar terug wat geld in het laadje moet komen.

Voor de ‘energetische dak- en gevelrenovatie’ van sporthal 1 en het gemeenschapscentrum van De Groene Meersen wordt een kost geraamd ten bedrage van 833.734,78€.  Dit bedrag deed raadslid Ann Pattyn de wenkbrauwen fronsen. De kostprijs voor deze renovatie bedraagt bijna het volledig gebudgetteerde bedrag in het meerjarenplan. We stelden de vraag wat nu al precies gerealiseerd werd en wat nog mogelijk zal zijn? Schepen Vermeulen kon niet exact uitleggen van welke niet gerealiseerde projecten de fondsen beschikbaar kwamen, maar ze zou dit uitzoeken en ons tekst en uitleg bezorgen.

Bij het punt van de ruil van het parochiaal centrum en parking met de groenzone in Loppem, stelde raadslid Eddy De Wispelaere zich de vraag in welke mate de verplaatsing van het kappelletje al dan niet serieus zal genomen worden.  Schepen Timmerman bevestigde dat het kappelletje eerst zal verplaatst worden vooraleer de afbraakwerken beginnen.  Daarnaast wees raadslid De Wispelaere eveneens op de aankomende parkeerproblematiek in de schoolomgeving, eens de parking aan het parochiaal centrum verdwenen zal zijn. Volgens schepen Timmerman zal er geen vuiltje aan de lucht zijn, gezien er met de bouwheer afspraken zullen gemaakt worden die een impact zullen hebben op de verkeersveiligheid… Tja, the proof of the pudding is in the eating.

Onze fractie onthield zich bij de stemming van de ontwerpacte van de verwerving van de vroegere kinderopvang het Pagaddertje in Aartrijke.  Raadslid Jean-Pierre De Groodt verwijst naar onze argumentering hieromtrent in de vorige gemeenteraad en wijst nogmaals op de destijds gemiste kans om het klooster aan te kopen om in te richten als kinderopvang.

Bij de ontwerpacte van parking Van Daele, die wordt aangelegd tussen de wijk De Lane en de Kloosterstraat in Veldegem, stemde onze fractie tegen. Er is geen aanleiding om nog meer parking te voorzien.  Daarnaast zal dit zorgen voor extra instroom in de Kloosterstraat met veiligheidsrisico’s tot gevolg, volgens raadslid Eddy De Wispelaere.

Raadslid Jean-Pierre De Groodt stelde een vraag in verband met het buurtnetwerk Hoplr. Hij vroeg of dit netwerk het eerder voorziene project van de straatambassadeurs voldoende vervangt, en of hiermee ook mensen bereikt worden die niet vertrouwd zijn met de moderne technologie. Voorts stelde raadslid De Groodt ook de vraag of dit medium niet kon gebruikt worden voor meldingen van algemeen nut. Bevoegd schepen Goes gaf hierbij aan dat voldoende info verspreid wordt via het Zedelgem magazine.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is