De eindejaarslijstjes van N-VA Zedelgem: deel 1

Op 26 december 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Hoe blikken onze bestuursleden terug op het voorbije jaar? En wat wensen ze jou voor het nieuwe jaar? Dit zijn de antwoorden van Niko Larock, Danny Meulemeester en Marie-Jeanne Clarisse.

1. Niko Larock

Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

Zonder twijfel de oorlog in Oekraïne. Of hoe een dictator er voor heeft gezorgd dat we voor energie, grondstoffen, levensmiddelen… dieper in de buidel moeten tasten. Het toont nog maar eens aan hoe afhankelijk we zijn op het gebied van energievoorziening. In de schaduw daarvan zal 2022 mij ook bijblijven als het jaar dat Vivaldi er opnieuw niet in geslaagd is om de nodige hervormingen te realiseren.

Wat was voor jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in het afgelopen jaar?

Ik volg graag de actualiteit. ‘De Ochtend’ en ‘De Wereld vandaag’ op radio 1 zijn daarvoor ideaal. ‘De afspraak op vrijdag’ op Canvas vind ik ook meestal interessant. Het boek ‘De doodgravers van België’, het verhaal achter de schermen over de aanloop naar de recente regeringsvorming, van Wouter Verschelden heeft me zeer kunnen bekoren. ‘Zillion’ zag ik in de bioscoop en vond ik best wel heftig. Muziek beluister ik hoofdzakelijk via Spotify. Bands als Editors en Elbow vind ik altijd fijn om te horen. Daarnaast kan ik ook genieten van klassieke muziek, maar evenzeer van techno van Amelie Lens, Enrico Sangiuliano, Sam Paganini bvb.

Wie wens je wat toe voor 2023?

Iedereen een goede gezondheid: het grootste geschenk dat niet te koop is. Daarnaast wens ik iedereen een grote portie humor en positivisme toe.

 

2. Danny Meulemeester

Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2022?

ik zie 2022 als een eerste 'hersteljaar' in al zijn facetten. Na 2 zeer moeilijke Coronajaren was het voor iedereen een totale heropstart op alle vlakken, zowel mentaal, fysisch, sociaal en medisch!! Het blijft moeilijk waardoor het gedrag van de mensen zeer moeilijk te peilen is, veel meer agressi en mindere verdraagzaamheid. Ook onze medische diensten, kinderopvang  en woonzorgcentra varen door woelige waters door deze omstandigheden. Hopelijk krijgen we alles terug op het juiste spoor…Voor mezelf was 2022 geen topjaar qua gezondheid. Regelmatig kleine ongemakken en op het einde nog een operatie…maar alles zit weer goed en we kijken reikhalzend uit naar 2023!!!

Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

De vele blunders van onze federale 'Vivaldi', hoe kan het dat zo'n regering aan de macht kan blijven!!! Met als hoofdblunder, onze Premier, die blijkbaar niet meer weet wat hij zegt of doet!! Fantastische soap!!!!

Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in het afgelopen jaar?

In mijn vrije tijd kan ik enorm genieten van een spannend boek. Dit jaar gaat mijn voorkeur naar 'Jacht' van Toni Coppers. Een fictieve thriller die zich afspeelt in het drugsmilieu in de Antwerpse haven. Tictief en toch zeer realistisch!!

Wie wens je wat toe voor 2023?

Ik wens iedereen die ik ken een fantastische gezondheid toe, zonder een goede gezondheid ben je niets waard, en een fantastisch jaar op alle vlakken!! Laat 2023 maar knallen als voorbereiding op een belangrijk  verkiezingsjaar 2024.

Toelichting bijgevoegde foto:

Mijn vrouwke gaat officieel met pensioen op 01/01/2023. Verleden week hebben we nog een bezoek gebracht aan haar meest trouwe kliënteel in Gent. Deze foto is dan ook genomen door een zeer dankbare klant met alle toeters en bellen. Voor ons beiden een zeer mooi en emotioneel moment.

 

3. Marie-Jeanne Clarisse

Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2022?

De impact van covid op de mentale gezondheid van de bevolking.

Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

De oorlog in Oekraïne.

Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in het afgelopen jaar?

De tv-serie "Chantal".

Wie wens je wat toe voor 2023?

Dat mijn kinders en kleinkinders gelukkig mogen zijn.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is